Inspirerende ‘Meet & Greet’ -bijeenkomst van Meer Directe Democratie (MDD)

Op donderdagavond 23 mei vond in Café Floor (Rotterdam) de eerste bijeenkomst plaats van Meer Directe Democratie (MDD). Dat deze meeting het karakter had van een ‘Meet & Greet’, waar circa veertig á vijftig geïnteresseerden op af kwamen, is geen toeval. MDD-oprichter Dorien Rookmaker wees er nog maar eens op dat MDD geen klassieke partij is, met een vastgelegde ideologie en een partijstructuur, maar een platform waar iedereen binnen mag lopen. En waar de komende tijd op volle toeren naar onafhankelijke volksvertegenwoordigers die hoog scoren op lef, expertise en communicatievaardigheden gezocht gaat worden.

‘De traditionele politiek zit vast in polarisatie en ideologische tegenstellingen,’ sprak Rookmaker, die zich tijdens de meeting samen met de vier andere MDD-kandidaten presenteerde. ‘MDD gaat het fundamenteel anders doen. Wij geloven in onafhankelijke volksvertegenwoordigers, die de politiek weer gezicht geven. En puur voor de oplossing gaan, in plaats van hun eigen politieke carrière.’ Naast Rookmaker stelden ook de andere kandidaat-Europarlementariërs van MDD zich voor, inclusief hun inhoudelijke hoofdthema: Hester Bais (financiële vrijheid), Simone van Breda (interactie met de samenleving), Paula Brouwer (burgerrechten) en Afryea Uiterloo (transparante EU-financiën)

Wat de meeting zo inspirerend maakte was niet alleen de opkomst, maar ook de ronduit diepgravende gesprekken tussen de aanwezigen, dat wil zeggen: geen discussies over coalities, schandalen of ministersposten, maar over nieuwe ideeën voor een beter bestuur. ‘Wij zijn een positieve partij,’ benadrukte Rookmaker. ‘Dat slaat aan. Elke dag krijgen we zo’n tien nieuwe leden erbij.’

Aan het slot van de bijeenkomst kreeg iedereen een fijn gevulde goodiebag mee met MDD-campagnematerialen, plus het boek ‘Vrijheidsvuur’ van schrijver/journalist Hans van Willigenburg.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring