Opiniestuk NRC: De EU is ook een strijdtoneel. Dus negeer straks bij de Europese verkiezingen de grijze muizen

“Kies voor politici die u overtuigen vanwege hun durf en persoonlijkheid in plaats van hun partijlidmaatschap”

In een wereld die met de dag meer om blokvorming draait, wordt de EU behalve op het internationale toneel ook voor Nederland belangrijker. Maar hoe is het gesteld met de stem van Nederland binnen de Europese Unie? In één woord: zorgelijk.

Onze 29 Europarlementariërs komen onvoldoende op voor Nederland. Grofweg zijn hier twee redenen voor. Een: traditionele partijen schuiven politici naar Brussel die nauwelijks een publiek profiel hebben en hun carrière belangrijker vinden dan het tonen van moed om, bijvoorbeeld, voor Nederland ongunstige wetgeving tegen te houden.

Twee: getalsmatig leggen Nederlanders het in de Europese partijfamilies ruimschoots af tegen de Duitsers, Fransen, Italianen, Spanjaarden en Polen. Je kunt zelfs stellen dat stemmen op een traditionele partijkandidaat bij de Europese verkiezingen van dit jaar vrijwel gelijk staat aan een anti-Nederlandse stem. Anti-Nederlands? Ja, omdat we inmiddels uit ervaring weten dat die traditionele partijkandidaten er actief van afzien op te staan voor ons land.

Lees hier het volledige artikel

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring