Visie

MDD MAAKT DEMOCRATIE TOEGANKELIJKER EN STERKER

Meer Directe Democratie (MDD) is een democratisch platform dat onafhankelijke volksvertegenwoordigers faciliteert.

Wij doen dat uit de volle overtuiging dat volksvertegenwoordigers de belangrijkste spelers in een democratie zijn. Zij zijn het die namens ons de macht controleren.

Om die controlefunctie maximaal tot zijn recht te laten komen en geloofwaardig te kunnen uitdragen is het ’t beste, vindt MDD, als volksvertegenwoordigers puur op persoonlijke titel opereren. Kortom, wanneer ze onafhankelijk van een linkse of rechtse partijlijn hun eigen standpunten en lotsbestemming mogen kiezen.

Geen meel in de mond! 

Hoofddoel van onze facilitering is dat meer mensen met talent, gezag en een herkenbare, eigenzinnige visie bij de volksvertegenwoordiging te betrekken. Zodoende het palet aan stemmen te verbreden en de kwaliteit van het bestuur te verbeteren.

Bijkomend effect is dat we de rol van politieke partijen terugdringen; zij bepalen nu teveel of personen volksvertegenwoordiger kunnen worden, ja of nee. En hoe ze zich in die belangrijke functie gedragen.

In een gezonde democratie dienen ideeënrijke en politiek geïnteresseerde personen probleemloos – zonder partijpolitiek gekissebis – te kunnen ‘oversteken’ naar het zijn van volksvertegenwoordiger, of dat nu in de gemeenteraad is, de Tweede Kamer of het Europees Parlement.

Daarom zijn alle personen met een uitgesproken visie op de samenleving en een duidelijke agenda welkom bij MDD. En gaan we ook zelf op zoek naar beloftevolle kandidaten.

Om namens ons platform op de lijst te komen – politiek is immers geen free ride – kijken we naar persoonlijkheid, motivatie, integriteit, kennis van zaken en communicatievaardigheden (niet naar ideologie).

De Europese Verkiezingen van 2024 zijn de eerste verkiezingen waar MDD aan meedoet.

Logisch.

Als ergens politieke partijen hun eigen volksvertegenwoordigers binnen grenzen (en dus gezichtsloos) laten opereren, is het wel het Europees Parlement!    

Door uitgesproken en gezaghebbende personen niet langer in een keurslijf te persen en een vereenvoudigde toegang tot vertegenwoordigende lichamen te bieden, zullen parlementen opleven.  Dat wil zeggen: ze zullen herkenbaarder zijn, meer draagvlak oogsten, en daardoor effectiever kunnen werken.

Zo maakt MDD onze steeds grijzere democratie toegankelijker en sterker.

Word lid

Uw stem, uw vrijheid, onze toekomst.

Doe mee en maak het verschil!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring