Persoonlijk voorstellen

Op weg naar een mogelijk nieuwe zittingstermijn (2024-2029) stel ik mezelf als lijsttrekker en Europarlementariër van ‘Meer Directe Democratie’ (MDD) graag persoonlijk voor. Niet in de laatste plaats omdat alle kandidaten van ons platform, dus ook ik, dichtbij kiezers wil staan.

Veelzijdigheid zoeken

Rode draad in mijn leven is dat ik altijd veel dingen tegelijkertijd heb gedaan. Zo heb ik naast mijn reguliere werk als risicomanager (bij onder meer Randstad, ABNAMRO Nationale Nederlanden, ProRail, Achmea) uit nieuwsgierigheid en een brede interesse altijd een veelheid aan activiteiten ontplooid. In mijn jonge jaren bijvoorbeeld als bejaardenhulp, verkoper in tweedehandskleding en eigenaar van een coffeeshop.  Later  als gastdocent bij de Erasmus Hogeschool, als trainer ‘good governance’ en ‘risicomanagement’ (in EU-verband) en als vrijwilliger/bestuurslid/voorzitter van de Koninklijke Algemene Nederlandse Vrouwenvereniging Tesselschade.

Fouten, leercurve
Tot zover dit korte overzicht van mijn professionele omzwervingen. Daarnaast ben ik ook moeder, oma zelfs. En na veel vallen en opstaan in de liefde nu alweer twintig jaar gelukkig getrouwd. Achteraf gezien heb ik de eerste dertig jaar van mijn leven, vind ik, veel fouten gemaakt. Maar voor de keerzijde ben ik zeer dankbaar: want juist door die fouten is mijn leercurve steil omhoog gegaan.

Laat perfectie los
In de periode van mijn leven dat ik werk/studie en de opvoeding van mijn kinderen moest combineren, heb ik een essentiële levensles opgepikt. En dat is: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Ofwel: resultaat is belangrijker dan perfectie.

Nodeloze regelzucht
Vanuit deze achtergrond, en de bijbehorende ‘ups’ en ‘downs’, ben ik gaandeweg veel meer in de inzet en standvastigheid van individuele mensen gaan geloven, dan in politieke ideologieën. Regels en toezicht, zo heb ik ervaren, vormen vaak een hinderpaal voor de professional en helpen de (nog) niet-professional niet per sé bij het vermijden van risico’s en ongelukken. Wees dus zuinig met regels. Of laat ze, waar mogelijk, helemaal achterwege.

Blinde vlekken

Net als iedereen heb ik ook mijn blinde vlekken. Ik prijs me gelukkig (maar organiseer het ook bewust) dat ik mensen in mijn omgeving heb die mij durven tegen te spreken.  Mensen wiens oordeel ik waardeer en respecteer.

Goed team

Als initiatiefnemer van ‘Meer Directe Democratie’ voer ik een lijst aan met vijf fantastische, maar heel verschillende (vrouwelijke) kandidaten, die in een belangrijk aspect erg op elkaar lijken: alles uit de kast te willen halen om het vertrouwen van kiezers waard te zijn.    Ze nemen ieder hun werk- en levenservaring en persoonlijkheid mee. Samen vormen we een goed team dat het niet noodzakelijkerwijs op alle punten met elkaar eens is, al zijn we voortdurend bereid elkaar te helpen bij het afwegen van alle voors-en-tegens van EU-beleid

Bergen verzetten
Van anderen hoor ik dat ik moedig, betrokken, energiek en origineel ben, maar ook eigenwijs en brommerig (soms). Als ik me ergens in vastbijt, laat ik niet snel meer los. Met als gevolg dat ik in korte tijd bergen kan verzetten, eventueel met behulp van mijn collega’s voor wie ik eveneens door het vuur ga (zij kunnen zowel privé als op werk op mij rekenen).

Geïnspireerd blijven

Dankzij heel veel  lezen (Mark Twain, Joseph Roth!), reizen (steden), pianospelen (klassiek) en  fysiek en mentaal wandelen (zowel op oude paden als nieuwe wegen) blijf ik scherp en geïnspireerd.

Het mooiste wat er bestaat
Door schade en schande heb ik ontdekt dat verantwoordelijkheid kunnen dragen en nemen, ofwel voor anderen dingen voor elkaar krijgen, het mooiste is wat er bestaat, zeker als het vanuit je hart komt en veel meer is dan alleen een selling point op je cv.

Maak ook kennis met de andere MDD-ers…
Lees ook de bio’s van mijn ijzersterke medekandidaten, die – net als ik – een enorme gedrevenheid hebben het verschil te gaan maken in het Europees Parlement, in plaats van vijf jaar lang ‘ja en amen’ te zeggen tegen hun partijleiding,

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring