4 Redenen om te kiezen voor MDD

      Volksvertegenwoordigers die u wél bij naam kent

Een van de hardnekkigste kenmerken van het Europees Parlement – en van de democratie in het algemeen – is dat volksvertegenwoordigers, zodra ze verkozen zijn, gezichtsloos worden. Hun partij en eigen carrière belangrijker vinden dan uw steun. Zeker het Europees Parlement, dat ver weg in Brussel zit, heeft te kampen met carrièrepolitici die in de allereerste plaats hun Europese partijfamilie gehoorzamen. En alleen denken binnen de lijntjes van de ideologie van die familie. MDD wil een begin maken met een veel meer – de naam zegt het al! – directere democratie. 

MDD-kandidaten hoeven niet met meel in de mond te praten. Er is namelijk geen partijprogramma. Wij screenen kandidaten op deskundigheid, integriteit, communicatieve vaardigheden en het hebben van een heldere agenda (wat ze in het parlement voor elkaar willen krijgen). Vindt u dat profiel aantrekkelijk, dan stemt u op die kandidaat. Zo niet, dan niet.

Zó hoort democratie te werken!  

Direct(er) contact met kiezers

Zo vrij als MDD-parlementariërs in het Europees Parlement inhoudelijk zijn, zo strak zullen we erop toezien dat ze online, in blogs, vlogs, etc. verantwoording afleggen. U informeren over wat ze in het Europees Parlement van plan zijn, gedaan hebben en waarom. MDD vindt het vanzelfsprekend dat u hen kunt volgen op hun pad door Europa. Zij zullen open staan voor direct contact met ú, via mail, online meetings/spreekuren of face-to-face-contact.

Op die manier komt er een gedachtewisseling op gang tussen Europarlementariërs en hun kiezers. En krijgt zowel de EU als het Europees Parlement – letterlijk – meer gezicht.

Beter bestuur 

Het maken van goede regels staat of valt met volksvertegenwoordigers die niet bang zijn om eigenstandig en out-of-the-box te denken. Vandaar dat MDD niet nóg meer anonieme partijtijgers in het Europarlement wil. MDD gaat voor kritische, alerte en kundige volksvertegenwoordigers die met gezag en kennis van zaken handelen. En dankzij hun volstrekte onafhankelijkheid júist de ongemakkelijke (maar cruciale) vragen durven opwerpen. 

Idealiter stellen volksvertegenwoordigers van MDD precies díe vragen die in het Brusselse lobbycircuit en de grote partijen NIET gesteld worden, of daar worden weg gemoffeld.  

Karakters! Geen bureaucraten…

Waar andere partijen nerveus van worden – eigenheid, gedrevenheid, onverschilligheid jegens statusverlies –, daar worden wij blij van. MDD kan onmogelijk beloven dat we uw ideale parlementariër scouten, maar reken maar dat we onze uiterste best doen mensen te vinden die kundigheid, moed en eigenstandigheid koppelen aan uw en Europa’s belang. Zulke karakters verhogen het gezag van de Europese Unie en het Europees Parlement.

Zoals gezegd wij kiezen voor karakters in plaats van bureaucraten,

Word lid

Uw stem, uw vrijheid, onze toekomst.

Doe mee en maak het verschil!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring